抹茶のレシピ ~ヨーロッパの食材を活かした抹茶レシピ集~

皆さん、こんにちは。バルセロナ発の抹茶レシピ集です。海外で抹茶のお菓子を作るのは大変ですよね。まず新鮮な抹茶がなかなか手に入らない、海外で調達できる食材を活かしたレシピがなかなか無いなどなど。このブログでは海外、とくにヨーロッパでも簡単に手に入る食材で作れる抹茶レシピを紹介しています。日本にはないヨーロッパ風のアレンジも沢山載せていきます。海外にいても抹茶をたくさん料理したい方は是非ご活用下さい! ざ・抹茶はうすはお陰様で2014年春、設立5周年を迎えます。本年もご愛顧賜りますよう何卒よろしくお願い致します。 編集部 info@thematchahouse.com

2016年3月18日金曜日

ざ・抹茶はうす 白川茶試飲会

 
昨日3月16日、日本ははるばる岐阜県白川町三川から、お茶の生産者の方々が3名、ざ・抹茶はうすのバルセロナ事務所まで来て下さいました。白川町が誇る上質煎茶、和紅茶等 の銘茶をプロの手で淹れて下さいました。お茶の買い付け、和紅茶の生産方法等、興味深いお話を沢山していただき、大変勉強になりました。貴重な体験をさせていただき、本当に有難うございまし た。On 16th March, 2016, three Japanese Tea producers from Gifu Prefecture, Japan visited The Matcha House's office in Barcelona. Gifu is in the middle of the island of Honshū of Japan and it is famous for its old beautiful village Hida-Takayama (飛騨高山). In this region, the tea producers produce Shirakawa brand tea such as Jyo-Sencha and Wa-Kocha. In 2 hours' tea tasting, we learned many things about how to produce Mikawa brand teas, how to make the perfect cup of tea, the difference between Aracha and Sencha, how to produce Wa-kocha (Japanese black tea)...etc. We were very happy to spend the valuable time with them. Thank you very much.
 ご協力 三川茶生産組合 りすや http://risuya.net


 












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